Tisková zpráva - Den pro rodinu

Publikováno: 21. 7. 2016

Den pro rodinu - My jsme tady taky

Kdo? Výbor na obranu rodičovských práv, s podporou Mladých křesťanských demokratů a mnoha dalších organizací a firem
Kdy? 13.8.2016 ve 14.00
Kde? Z Ovocného trhu přes Karlův most na Kampu
Jak? Vážně i nevážně se spoustou legrace, her a zábavy
Proč? Protože my jsme tady taky!

Každý den rodiny se desetitisíce rodin v České republice starají o své děti. Je to každodenní, nikdy nekončící, náročná, ale milá práce. Práce, která není vidět, která není oceněná a která je přitom prací na 24 hodin denně. Vychováváme nové občany, nové daňové poplatníky. Atmosféra ve společnosti i daňový systém přitom nezvýhodňují ty, kteří si vyberou úlohu zodpovědné výchovy nových generací, ale spíš ty, kteří si vyberou pohodlný a ničím a nikým nevázaný životní styl. My jsme si vybrali něco jiného. Nikomu to nevnucujeme, ale chceme jen upozornit: My jsme tady taky! A tento den, kdy Prahou za podpory dotačních programů, nadnárodních korporací, zahraničních ambasád a obrovského mediálního zájmu, projde průvod ostentativně oslavující zábavu bez zodpovědnosti, oslavíme my zodpovědnost zábavou. Česká rodina si to zaslouží. Za tu nikdy nekončící „drobnou práci pozitivní“, bez které by ale náš národ neexistoval.

Rodinu bereme jako něco samozřejmého, ale samozřejmé to není. Stále více jejich funkcí přebírá všeobjímající stát (připomeňme například povinný poslední ročník mateřské školky). To, co se na nás hrne z lifestylových časopisů, je většinou spíše oslava okamžité zábavy, než ocenění těch, kteří si vybral jinou, těžší cestu. Ideologii genderu, směřující k odstranění přirozeného obrazu muže a ženy jako vzájemně se doplňujících protikladů, na nás chrlí nejen státem a evropskými, norskými a EHP fondy podporované „(ne)ziskovky“, ale proniká i do škol a veřejnoprávních sdělovacích prostředků. Klasická rodina jako by přestávala být „in“. I z čistě finančního hlediska je bezesporu výhodnější zůstat „single“ nebo mít dítě jen jedno než třeba tři nebo čtyři.

Jedno odpoledne si proto řekneme: Rodina, ta klasická, běžná, nudná rodina, je to nejlepší prostředí pro život, pro plození a výchovu dětí. Je to to nejlepší pro jednotlivce, pro společnost, pro stát. A pokud to stát neumí ocenit, tak my ano. Všem rodinám v České republice říkáme: díky! A zveme je v sobotu 13.srpna ve dvě hodiny odpoledne na Ovocný trh a poté na Kampu.

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás