Mladé rodiny rády vyráží na výlet.Děti výlety milují. Bohužel dnešní děti jsou poněkud zhýčkané. Zaujmout je rozhodně není příliš snadné. Děti milují totiž více než kdykoli před tím zábavu. A v tomto duchu si přejí mít také výlety. Po poznání až tak příliš netouží. Často jsou to rodiče, kteří by velmi rádi spojili příjemné s užitečným. To znamená, rádi by dopřáli svým dětem zábavu, ovšem kromě toho také poučení a poznání. Protože našim výchovným posláním není bavit děti tak, aby měli ve svém dětském věku zábavu, ale abychom jim něco předali.
rytířský hrad

Proto si pojďme dopřát jeden výlet, který je zábavný a zároveň velmi poučný. Tím místem je Chotěbuz.
Jedná se o obce nedaleko Českého Těšína. Nevelká obec, která ovšem nabízí hned dvě úžasné atrakce.

  • Archeopark Chotěbuz
  • Rybí dům

 

Středověké slovanské hradisko

Archeoparkje vystavěn na místě, kde dříve skutečně stálo raně středověké slovanské hradisko. Dodnes v této lokalitě průběžně probíhají archeologické práce. V archeoparku najdete hradby, chatrče, správní budovu. Průvodce Vás zasvětí do života lidí, kteří žili zhruba v osmém až devátém století. To je rozhodně velmi dávno. Návštěva archeoparku je velmi zábavná a interaktivní.
Vedle archeoparku najdete Rybí dům. Jedná se o velmi zajímavou výstavu, jejíž součást tvoří obří akvária se sladkovodními rybami. V areálu si můžete dokonce zalovit ryby. Součástí Rybího domu je také restaurace, která se specializuje především na rybí speciality, ale v nabídce najdete celou řadu dalších lahůdek. Tento výlet rozhodně stojí za to. Baví nejen děti, ale také dospělé.
grilovaná ryba
Je to dobrý tip nejen na rodinný výlet, ale například také na školní výlet. Ostatně školáci zde jezdí poměrně často.
Dostupnost do Chotěbuzi je snadná.Pokud si dopřejete výlet vlakem, je to předposlední zastávka před Českým Těšínem, jedete-li od Ostravy.

Mohlo by se vám také líbit: