Kdo někdy v životě nepocítil tíživou životní situaci? S podobnou zkušeností se za život musí vypořádat téměř každý. V některých případech se jedná o menší časový úsek, kdy jsme vlivem svých špatných rozhodnutí neokázale utráceli a jen musíme přečkat dobu do další výplaty. Pak jsou ale i závažnější životní okamžiky, kdy nečekaně přijdeme o zaměstnání, nebo nás překvapí nečekané výdaje. Ne vždy je to ale právě banka, která nám v těchto těžkých chvílích podá pomocnou ruku. A tak na scénu přichází nebankovní společnosti, které si po dlouhá léta držely pověst coby nevýhodných a předražených poskytovatelů. Jak je tomu ale dnes? Dnes jsou pro mnohé nebankovní úvěry jedinou záchranou stanicí na cestě před krachem. Nabízí rychlé jednání bez zbytečného papírování a byrokracie a pro mnohé se tak staly jasnou volbou.

mladý podnikatel

Půjčka sjednaná na pobočce nebo v pohodlí domova

Banky jsou v mnohých ohledech velmi moderní a do jisté míry tomu dopomohla i celosvětově probíhající pandemie. Většinu úkonů, za kterými bylo běžné dříve chodit na pobočku, se přesunuly do online prostředí. S žádostí o půjčku je to ale trochu jiné, i když některé banky se i v tomto případě dokázaly přizpůsobit, ve většině případů vás cesta do banky nemine. Následuje pohovor, při kterém je nutné vyjednat podmínky a pak už jen čekání na vyjádření banky. Bankovní subjekty ke každé žádosti přistupují individuálně a to znamená jediné, delší schvalovací proces.

uzavření dohody

Nebankovní poskytovatelé jsou v tomto ohledu o poznání přizpůsobivější. Jejich půjčky totiž můžete sjednat online. Potřebovat k tomu budete jen připojení k internetu, kde pomocí online formuláře navolíte vámi preferované podmínky. K žádosti přiložíte potřebné dokumenty a pak už jen stačí čekat na vyjádření. Nebankovní společnosti pracují s automatickým schvalovacím procesem a vyhodnocení je tak otázkou několika málo minut. I když jsou nebankovní poskytovatelé známí hlavně díky svým rychlým spotřebitelským úvěrům, můžete zde narazit i na takový poklad, jakým je americká hypotéka bez registru Nebankovni-hypoteky-cz.

Mohlo by se vám také líbit: