Zahrada po celý rok

Začít by jsme měli asi v té chvíli, kdy se země probouzí po dlouhé zimě. Kyd vykukuje na poli první česněk. Kyd se stromy a keře krátí. Mnozí již začnou v předjaří do svých připravených foliáků a skleníků sázet ředkvičky, saláty a jiné dobroty. To proto, aby mohli už doplnit vitamíny po dlouhé zimě. 

Jaro

Jarní sluníčko láká všechny zahrádkáře a milovníky země ven. Na procházky na úklid a přípravu zahrádky. Vše připravit na nové sázení na novou úrodu. Zkontrolovat květiny, stromy, keře po zimě. Dokoupit potřebné květiny a zeminu a můžeme se do toho pustit. Není rozhodující jestli máte obrovské pole, zahrádku plnou záhonků a nebo pár truhlíků na balkoně. V tuto chvíli. Teď je důležitá vaše chuť a čas se věnovat zahradničení. Když máte hotovo celé sázení a zalévání přijde na řadu péče. Tak jako pečujete o sebe a o své blízké tak bude potřebovat péči vyžadovat i vaše zahrádka.

Květiny v truhlíku jsou pastvou pro oči.

Léto

V létě se pozná jací jste byli pěstitelé. Kolik lásky a vláhy jste poskytli svým rostlinkám. Teď bude doba, sklizní kdy Vás záhonky odmění šťavnatými jahodami, rajčátky a voňavými malinami a okurkami. Budete sklízet hrášek a těšit se cuket. 
Na zahrádce Vám pomalu budou dozrávat dýně, mrkev cibule a česnek. 

Podzim

Když už sluníčko začne slábnout začne vrcholit i vaše snaha. Budete sklízet, uskladňovat, mrazit zkrátka zpracovávat všechno vaše  snažení na zimu. Brambory, mrkev, dýně to vše jako by jste v zimě našli. Nasušené jablíčka a hrušky budou na Vánoce zářit na vašem stole. 

Připravené jídlo z vaší zahrádky určitě ocení celá Vaše rodina.

Zima
Až se zima zeptá co si dělal v létě. Vy už můžete s čistým svědomím říci, že jste si ho užili. Venku na čerstvém vzduchu. Pečovali jste o své zdraví. Zlepšili jste svou fyzickou kondici načerpali sílu, ze slunce. Teď přijde zima. Pole odpočívá a vy s ním. Můžete se zase těšit co na jaře vysejete na svůj záhonek.

Mohlo by se vám také líbit: