Asi všichni rodiče mají instinktivní potřebu chránit své dítě. Na tom samozřejmě není nic špatného, koneckonců děti jsou to nejcennější, co máme. Tato ochrana zahrnuje také kupování takových hraček, které jsou určeny pro jeho věkovou kategorii a které jsou bezpečné. A čím je dítě menší, tím větší je na bezpečnost kladen nárok.koleje v horách

Avšak i při nejlepší péči se vždy vše nepovede. Najednou se například zjistí, že hračka, kterou naše zlatíčko tak rádo žužlá, je natřeno škodlivou barvou. Vaše chyba to není, vy jste to nevěděli a výrobce uváděl, že je její používání i malými dětmi naprosto bezpečné. Naštěstí bývají tyto škodliviny v tak malé koncentraci, že obvykle žádné závažnější zdravotní komplikace nezpůsobí.

Je to však jen další potvrzení toho, že než především malému dítěti koupíme jakoukoliv novou věc, měli bychom ji důkladně prověřit. A nesmíme zapomenout, že zvlášť ti nejmenší prozkoumávají svět skutečně všemi smysly, a to včetně chuti.

Jednou z poměrně oblíbených hraček pro malé caparty je i Mašinka Tomáš Mega Bloks masinka-tomas.cz, což je dřevěná stavebnice, kterou lze složit do tvaru populární dětské postavičky Mašinky Tomáše, hlavního hrdiny stejnojmenného britského dětského seriálu pro nejmenší.

Jelikož je tento seriál velmi populární mezi malými dětmi i u nás, ač ne tolik jako ve své domovské Británii, je jasné, že tato hračka, určená pro děti ve věku 3 roky, je velmi žádaná.

Sestává se z velkých dřevěných kousků, které je možné složit dohromady a vytvořit tak hlavního hrdinu zmíněného seriálu. S ním si pak mohou děti buď hrát, nebo stavebnici rozebrat a začít znovu. Záleží na tom, na co mají náladu.dva míjející se vlaky na nádraží

Pokud jde o bezpečnost, pak je vše natřeno nejedovatou, neškodlivou barvou. Kousky jsou přiměřeně velké, jednak z důvodu, aby je dítě nemohlo náhodou vdechnout či si je vrazit hluboko do nosní dírky (známe děti a jejich nápady) a také proto, aby celá stavebnice byla přiměřeně jednoduchá.

Pokud ji tedy uvidíte někde v obchodě a váš potomek po ní zatouží, nemusíte se bát. Je zcela bezpečná a tak mu ji můžete v klidu koupit.

Mohlo by se vám také líbit: