Když si objednáte stěhovací firmu a máte napevno domluvený termín, stále je jistá možnost termín změnit, posunout, nebo jej odřeknout z nejrůznějších důvodů, zejména zdravotních či naléhavých osobních. Co však bývá pro seriózní firmy závazné, je termín bez ohledu na počasí. Přestěhují vás, i kdyby, jak se říká, „trakaře padaly“. Samozřejmě s jistou nadsázkou, nepředpokládáme, že by z nebes padaly zrovna tak velké kusy dřevěného materiálu, ale můžete se spolehnout, že překážkou není ani krupobití, pokud jej neprovází tornáda nebo jiné opravdu život ohrožující situace.

pohovka v obýváku

Jak zabezpečit věci před nepřízní počasí

Kartonové krabice – papírový karton snese leccos, ale pokud jej delší dobu namáčíte ve vodě, může to být jeho poslední stěhování. Pro jistotu kartonové krabice převazujte motouzem, aby se jim neprotrhlo dno, pokud by bylo nutné ponechat krabici pár minut na dešti nebo ve sněhu.

Fixační fólie – tou byste měli zabezpečit před poškozením váš nábytek, velké spotřebiče i jednotlivé rozebrané kusy nábytku. Velmi tenká fólie chrání předměty před prachem, deštěm, sněžením a různými toxickými vlivy z ovzduší, např. před přízemním ozónem a automobilovými zplodinami. Fólie samozřejmě chrání předměty před poškrábáním při přenášení a při transportu dopravními prostředky.

spící kočka

Pokojové rostlinystěhování v Praze je vždy pro zvířata i rostliny náročný a stresující proces a měli byste jim co nejvíce ulevit a usnadnit tyto obtížné situace. Optimální roční doba pro přepravu rostlin i zvířat je jaro nebo podzim, tehdy nehrozí ani mráz, ani vedro (až na malé výjimky). Rostliny balte do bublinkové fólie a snažte se, aby ve stěhovacím voze netrpěly mrazem. Chraňte je i před přímým sluncem, neboť mohou trpět úpalem, mohou i rychle vyschnout bez dostatečné zálivky. Stejně zodpovědně se věnujte při stěhování i svým domácím mazlíčkům.

Mohlo by se vám také líbit: